Jac van Gool B.V. Hilvarenbeek

Jac van Gool B.V. Hilvarenbeek

T: 013-5051214

  • Jac van gool B.V. oprichter 1e generatie
  • Vrachtawgenpark Jac van Gool B..
  • Vrachtwagen van gool

Historie

Grondlegger Jac van Gool

Grondlegger Jac van Gool

Dit is Jac van Gool, de oprichter van ons bedrijf.

De molen in hilvarenbeek

De molen in hilvarenbeek

Jac van Gool huurde deze molen voor 6 jaar aan de Doelenstraat en bouwde toen het stoom in 1903.

De 2e generatie

De 2e generatie

De grondlegger van het bedrijf kreeg opvolgers. Eerst de oudste zoon Jac die in 1916 in het bedrijf kwam en daarna Bernard in 1925. Zij namen in 1947 de zaak van hun vader over, waarbij het een Firma werd.

3e generatie

3e generatie

Nadat de zaak geheel overgenomen was door Bernard zijn er in de loop der jaren 3 zonen van hem in het bedrijf gekomen. Deze 3 hebben tot 1998 samengewerkt en toen is het bedrijf gesplitst. Peter nam de Dierenspeciaalzaak over aan de Doelenstraat. Het bedrijf op het Slibbroek wordt overgenomen door Ans en Ben. Huub komt in loondienst.

1e Vrachtwagen

1e Vrachtwagen


Nadat de zaak is verdeeld in 1998 gaan Ben en Ans van Gool, zijn vrouw, zich verder toeleggen op de verkoop van veevoer, kunstmest, maïs, graszaden, plastic, houtvezel, zaagsel en transport zoals hun voorgangers ook al deden. Men startte met twee chauffeurs en twee vrachtwagens; namelijk een 16-tonner en een 24-tonner. Na enkele jaren wordt de enige 16-tonner vervangen door nog een 24-tonner.

De zaken lopen goed waardoor in 2004 de eerste 32-tonner wordt gekocht. Koninklijke De Heus Voeders blijft groeien en Jac van Gool B.V. groeit in deze tijd langzaam mee. Door de drukte begint het bedrijf dan ook met één auto in ploegendienst te rijden, wat inhoudt dat er twee chauffeurs op één dag op dezelfde vrachtwagen rijden in twee ploegen. De groei blijft zich voortzetten waardoor ook de tweede 32-tonner een feit wordt. Deze groei betekent natuurlijk ook een groei in het aantal chauffeurs. Doordat de groei zich door bleef zetten is de rechtsvorm in 2006 overgegaan van firma Jac van Gool (VOF) naar Jac van Gool BV.

Vervolg is dat met twee vrachtwagens ploegendienst wordt gereden. In 2012 komt de derde 32-tonner, in 2016 nog eens twee nieuwe 32-tonners en uiteindelijk zorgt dit voor een wagenpark van acht 32-tonners. In 2016 is Harm van Gool, zoon van Ben en Ans, als 4e generatie ook toegetreden tot de directie van Jac van Gool BV. In 2021 is Gemma van Gool, dochter van Ben en Ans, ook fulltime toegetreden tot het bedrijf.

  • transport Jac van Gool B.V.

Onze Keurmerken